A Can Barbes es treballa perquè la gent se senti com a casa, amb plats casolans amb tocs d’autor

A Can Barbes es treballa perquè la gent se senti com a casa, amb plats casolans amb tocs d’autor

13Jordi Arboix és el propietari i el cap de cuina de Can Barbes de Pontós. Un restaurant amb caràcter, ambient molt cuidat i propostes d’autor que formen uns destacats menús diaris de 13 euros i de 18 euros els caps de setmana.

– Com t’agradaria que es conegués el restaurant?

Com un raconet on la gent sempre se senti com a casa. Tothom ben cuidat, dins d’una atmosfera acollidora i amb uns plats sense grans pretensions, però amb tocs d’autor i sempre amb productes d’una qualitat garantida. Oferim platscasolans, amb productes de proximitat i mantenint algunes arrels de la Garrotxa, que és d’on venim. Que la gent s’hi senti com a casa també té a veure amb el fet que mai fem torns, així que el client pot escollir quan venir i quan marxar.

– Quins plats destacaries?

Com deia, a Can Barbes dominen les propostes casolanes, com el xai de Pontós o la verdura que també és d’aquí. Però als plats que tothom podria menjar a casa hi afegim tocs molt nostres, com per exemple a l’amanida de cabra, a la qual hi afegim foie. Plats que tenen molta requesta poden ser el pollastre amb ratafia (els tocs d’Olot que comentava), l’arròs amb llamàntol o els farcellets
de col amb carn de perol.

– A qui trobem a la cuina i a la sala de Can Barbes?

Som un establiment familiar. Literalment, ja que som els meus pares i jo. Ells havien tingut un restaurant a Mieres, ara jo, fa més de quatre anys, encapçalo aquest negoci ubicat a Pontós. Vaig decidir fer el pas just després de completar els meus estudis a l’Escola d’Hostaleria de Figueres i després d’haver fet pràctiques a l’Antaviana i al Pirineus de Figures i a Ca l’Arpa de Banyoles,
hotel gastronòmic amb Estrella Michelin.

– Can Barbes de Pontós enguany ja complirà 5 anys. Com valores aquesta trajectòria?

La línia traçada fins ara és bona. N’estic content. Sobretot perquè la gent repeteix amb nosaltres perquè diu que se sent com a casa i això és valora. Tenim clients que cada setmana ens visiten i em diuen que soc part de la família. I això, és clar, m’emociona. Així que llarga vida a l’Empordà!

Loading

Feu un comentari

Desplaça cap amunt