Can Maricanes: cuina a foc lent que crea vincles

Can Maricanes: cuina a foc lent que crea vincles

Parlem amb Míriam Compte, Simone Boerema i Francina Compte del Restaurant Can Maricanes de Vilajuïga.

Simone, com arriba una holandesa a la cuina de can Maricanes?

És una història d’amor. Jo tenia 18 anys, estiuejava a Llançà, vaig venir un dia a sopar i em vaig enamorar del fill de l’amo del restaurant.

Com vàreu aprendre la cuina tradicional catalana?

La vaig aprendre dels meus sogres. En els fogons de can Maricanes, mantenim els plats de tota la vida i el més famós i important és l’escudella i carn d’olla, que la servim tot l’any.

Quins són els plats preferits de la vostra clientela?

Als nostres clients els agrada fer un bon dinar i els servim l’ànec amb olives, els peus de porc amb gambes, la galta de vedella estofada, la cuixa i l’espatlla de xai, el típic rostit com el d’aquell temps, les amanides amb tomata i enciam de l’hort i oli d’aquí; tot de quilòmetre zero, excepte el bacallà, està clar.

Com és l’ambient de can Maricanes?

És un establiment familiar i els clients es troben en família, amb escalfor de llar. La nostra terrassa fomenta la tertúlia entre la clientela i també amb l’equip de la casa i crea vincles entre tots.

Què és el Tastajuïga 2023?

És la ruta gastronòmica per Vilajuïga en què els participants degusten tapes en diversos establiments del poble. Can Maricanes els ofereix la tapa de galta de vedella.

Quina és la història de can Maricanes?

Els meus sogres van fundar l’establiment a primers dels anys 70, a tocar la carretera de Sant Pere de Roda. Era de l’inici del turisme i veien molts cotxes per pujar al monestir. En 2015 vam reobrir el restaurant a la casa pairal, on som ara, amb la mateixa carta de plats i el portem amb les meves dues filles, el meu cunyat, Josep Maria Compte, i la seva esposa Mercè.

Loading

Feu un comentari

Desplaça cap amunt