Fermín Lee: “Després de cinquanta anys la clientela segueixi mantenint la fidelitat i la confiança”

Fermín Lee: “Després de cinquanta anys la clientela segueixi mantenint la fidelitat i la confiança”

Parlem amb Fermín Lee del Restaurant Shang-haï de Figueres.

Què significa per a tu que el Shang-haï celebri 50 anys en 2023?

És un goig i a la vegada un gran repte, sobretot a continuïtat, ja que després de cinquanta anys la clientela segueixi mantenint la fidelitat i la confiança que ens ha donat fins ara.

Tens algun projecte nou?

Vull renovar la carta i realitzar un nou projecte per al 2024. Serà una novetat, on oferiré una cuina jove de fusió mediterrània i asiàtica .

Per Nadal, s’ha de menjar com cal?

I tant que sí. Jo proposo plats amb gustos aromàtics i al mateix temps saludables. Per a aquestes festes us recomano un menú amb diversos entrats: roltlles de primavera, amanida Shang-haï i entrants saumaï, que és un farcit de carn picada envoltat de pasta fresca.

I amb quins plats forts ho acompanyem?

Els primers plats d’aquest àpat de festes són els que tenen més demanada al restaurant: la vedella saté -que és el menjar estrella de la casa-, junt amb el pollastre amb ametlles i el porc amb salsa agredolça. De segon, triarem rap amb aroma oriental i ànec rostit.

Quines són les postres per a un àpat de festes?

Tenim una oferta molt variada i per a aquestes diades tan assenyalades, degusteu el nostre plàtan fregit amb mel i el gelat amb nous caramel·litzades.

Tot això amb vins de l’Empordà?

Sempre he apostat per vins de l’Empordà, perquè tenim bons cellers a la terra i els hem de promocionar. Així, més del 80% dels cellers són clients meus.

Per què l’Empordà és bon lloc per a la gastronomia?

Perquè és la conjunció de mar, muntanya i terra de vins. Tot plegat encaixa adequadament. A més, l’Empordà és una contrada molt oberta i la gent s’atreveix a tastar coses noves.

Què recomanaries als joves que vulguin obrir un restaurant?

Primer, han de tenir capacitat econòmica, en segon lloc, paciència, i tercer tenir bon gust per buscar bons productes per oferir als clients.

Quina és la teva satisfacció com a cap de sala?

Que la clientela trobi el menjar i tot correcte i veure el somriure del client.

Vol afegir alguna qüestió?

La meva passió ha estat la restauració i, ja que la família tenia el restaurant, jo he continuat la saga.

Loading

Feu un comentari

Desplaça cap amunt