You are currently viewing Roberto Capelli: “La pizzeria el Gecko és un lloc de trobada a Sant Climent”

Roberto Capelli: “La pizzeria el Gecko és un lloc de trobada a Sant Climent”

  • Post author:

Va ser el novembre del 2019 quan en Roberto obria la pizzeria a la plaça Carles Cusí de Sant Climent Sescebes.

Què el fa decidir a obrir una pizzeria a Sant Climent?

Fa anys que visc a Sant Climent i hi tinc una casa rural. Com a bon italià, quan vaig veure l’oportunitat d’agafar un traspàs, una pastisseria que hi havia, vaig pensar que era molt bona idea obrir una pizzeria per donar vida al poble i, també, com a projecte personal. El problema va venir quan després de poc més de tres mesos de la inauguració, va arribar la pandèmia. Això ens va complicar molt les coses. Però finalment, he aguantat el 2020. Durant aquest transcurs el meu soci inicial va plegar i ara s’ha incorporat una parella jove, de la qual, el noi fa unes pizzes excel·lents!

En què es diferencia el Gecko de la resta de pizzeries?

El secret és a la massa. Malauradament, algunes grans marques han utilitzat aquesta frase com a eslògan i ara sembla un tòpic, però és la realitat. Quan vaig arribar, la cultura de la pizza no era gaire bona, així i tot darrerament està millorant, hi ha gent més professional, més preparada i el client també ho sap valorar més. Nosaltres fem una pizza artesana, romana, subtil, amb els ingredients de la base provinents d’Itàlia; tant la farina, com el tomàquet, com la mozzarella. Cada base que fem és com fer una criatura nova, hi ha una feina artesanal que implica un temps de llevat de la massa de 48 hores, i en surt un producte fet amb afecte i molt saludable.

Quin atractiu té la vostra pizzeria?

A més de les pizzes fetes a mà amb els millors ingredients, el punt fort del local és la terrassa, que obrim a partir de setmana santa. La pizza és un producte de vespre-nit, i la pizzeria és un lloc de trobada de joves i no tan joves. La meva idea és donar-li una mica de vida a Sant Climent i a tots els pobles del voltant, tant caps de setmana com també entre setmana.

Així teniu força clientela.

La veritat és que els caps de setmana hi ha molta més gent, sobretot en temporada alta, i tot i que a la terrassa tenim molt lloc, és millor reservar taula. Entre setmana és diferent, durant la temporada baixa hi ha menys moviment, la gent està acostumada a emportar-se la pizza a casa seva, i per aquesta raó també oferim un servei d’entrega a domicili. De tota manera, ens agrada que la gent surti de casa i hi hagi moviment a la plaça!

pizzeria el Gecko

 210 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui