Restaurant Can Pau

Restaurant Can Pau: “Conviure vàries generacions és la clau per trobar l’equilibri”

Conversem amb en Nisu Castelló, el propietari de Can Pau de Cantallops, restaurant històric i ben conegut a la comarca per oferir els millors plats de la cuina empordanesa. Per les festes nadalenques oferiran propostes interessants pels dies més assenyalats.

– Com s’aconsegueix fer rutllar el triangle que actualment és Can Pau (restaurant, hotel rural i esdeveniments)?
Primer, per la situació. El lloc, enmig de la natura, i l’hostal, tipus d’allotjament que s’ha posat de moda amb la pandèmia, són dos elements que ens ajuden molt a seguir creixent. Pel que fa al restaurant, s’ha de dir que portar 50 anys al peu del canó dona el seus fruits: vivint-ho, treballant-ho i aprenent-ne cada dia. En referència als esdeveniments, el temps que vam encarregar-nos de Mas Estela va ser molt productiu, vam captar clients i ens vam animar a adequar l’espai que ara tenim aquí a Cantallops.

– Actualment, la tercera generació ja forma part del negoci. Què es manté dels orígens i què s’ha renovat?
El que sens dubte es manté és l’essència. Les renovacions? Bàsicament les inquietuds. Si t’apassiona la feina, en aquest cas la del món de l’hostaleria i l’allotjament, t’has d’anar posant al dia contínuament. I prioritzar la qualitat, les noves tècniques i, sobretot, vetllar per un tracte proper i adaptat als clients. L’hostaleria, com tot, és canviant: des de la manera de menjar com la manera d’entendre aquest món. A vegades, si estàs totalment immers en la feina, inicialment no te n’adones, però llavors, en perspectiva, veus que tu i la manera de fer dels teus va evolucionant.

– Com s’ha de definir la cuina de Can Pau?
Oferim cuina de mercat amb tocs avantguardistes. Variada i acurada, per continuar sorprenent els nostres clients. En els nostres plats, servim sempre material de qualitat. Una qualitat que cuidem i mimem per satisfer els paladars més exigents. I això només s’aconsegueix treballant, pensant i buscant la progressió dia rere dia.

– Amb quina clientela compta i ha comptat Can Pau tots aquests anys?
De la mateixa manera que nosaltres hem anat saltant generacions, a Can Pau ara ja ens visiten els néts de familiars que ja havien vingut en els nostres inicis. Per tant, aquest paral·lelisme és molt significatiu. Que confiïn en nosaltres per celebrar batejos o casaments que ja havien viscut des d’una altra posició és molt bonic… És un goig veure que van formant generacions i celebrant-ho a casa nostra. També agraïm molt a tots aquells empordanesos que puntualment són clients nostres i als passants de fora de la comarca que pugen fins a Cantallops a gaudir de Can Pau.

– Quin creus que és el secret per mantenir aquesta fidelitat dels clients durant tants anys?
Igual que ha passat amb les generacions d’aquestes famílies ha passat amb nosaltres. Importants renovacions, però sempre transmetent l’essència generació rere generació. Penso que han anat confiant amb nosaltres perquè, com deia abans, ens agrada el que fem i el que vivim en el negoci. I això penso que és la clau per avançar. En negocis de llarga trajectòria, com per exemple el nostre, sumar generacions és molt positiu. S’aconsegueix una barreja que penso que és la clau: la gent gran sol ser molt conservadora i els joves, tot sovint, massa emprenedors. Per això, conviure vàries generacions és útil per trobar l’equilibri.

– De nou, per aquestes festes, Can Pau tornarà a ser una opció del tot recomanable?
Nosaltres no fallarem i estarem, un any més, al peu del canó. Tenim ja totes les habitacions de l’hostal reservades per aquestes festes. Pel que fa al restaurant, obrirem per Nadal, Sant Esteve i farem revetlla de Cap d’Any. Ja us avanço que, com fa tres anys, tancarem l’any de primera: amb sopar, barra lliure i ball amb orquestra i dj.

Loading

Feu un comentari

Desplaça cap amunt