Parlem amb Jordi Cusí, de l’Hotel Restaurant Risech de Roses.
Què té d’especial per a la gastronomia Roses i l’Empordà?
Roses és un poble de mar, que ve del món de la pesca i té vinyes i oliveres. El peix, més la suma dels olis que s’estan fent a l’Empordà i el vi, que ja té un nom, són productes molt bons, que mariden molt bé, i per això a Roses tenim restaurants molt importants i una cuina molt valorada arreu del territori.
Quins són els plats estrella o la filosofia del seu restaurant?
L’Hotel Restaurant Risech és una empresa familiar que té més de 70 anys, ja ve dels besavis. Així, tenim una tradició al darrere i hem anat evolucionant, però sense perdre l’essència. Fem cuina mediterrània i de mercat que tracta molt bé el producte de temporada.
Què té de màgica la terrassa del seu establiment?
Estem a primera línia de mar, per tant, som uns privilegiats i això fa que estem en un lloc reconegut, que ens facilita poder cuidar el client.
Què li recomanaria a un noi o una noia que vulgui obrir un restaurant?
Que hi posi passió i que estigui segur que li agrada. Un restaurant vol molta passió i molta dedicació. Ja se sap que la restauració vol moltes hores i ganes i això acaba donant el seu fruit.
Recomani’ns el seu restaurant en una frase
Els meus avis, en les jornades del suquet de Roses, van crear aquest eslògan: «si vols un bon suquet, vine al restaurant Risech»; a més del suquet, treballem molt bé els arrossos, el peix, tant planxa com guisat.