Enguany, El Tronco de Castelló, bar ubicat al carrer de la Muralla, complirà les dues dècades d’existència. Un lloc de trobada i que sempre ha fet molt de poble, tal com ens explica el seu propietari, en Juan Carlos Ramallo
– Com s’ha de definir l’establiment? Quant fa que existeix?
El local en si fa 60 anys que existeix. Nosaltres, amb El Tronco, el 18 d’octubre d’aquest any complirem 20 anys. Sempre que m’ho pregunten, el defineixo com un bar d’amics, amb gent del poble i molt tradicional. Ens trobem a la part baixa del poble, però això no m’impedeix afirmar rotundament que compten amb una clientela molt, molt bona que fa més fàcil una de les nostres premisses: ser oberts i assegurar un tracte proper amb la gent.
– Qui forma part de l’equip de El Tronco i quines en són les especialitats?
Som la meva parella, que m’ajuda sobretot els caps de setmana, i jo, que hi soc cada dia. Obrim de 6 del matí a 14 hores i de 17:30 a 22 hores aproximadament i les nostres especialitats són les tapes: per exemple, els “callos” que ens diuen que són excel·lents, les galtes, la sèpia amb mandonguilles… Oferim, per tant, tapes casolanes d’estil molt propi. A més, com ja és sabut, arran de la Covid ens vam estrenar amb les porres de xocolata casolana i van funcionar molt bé, sent ja una nova especialitat d’El Tronco. Ja us puc avançar que, al setembre, amb el Terra de Trobadors, no servirem carn a la brasa, opció massa típica i que ja cansa, segons ens han fet saber. Què oferirem? Estofat, cargols, galta, sopa pels més petits…
– Què ha de saber algú que encara no coneix el Tronco? Per què us hauria de visitar?
Si em permets fer una mica de broma, completaria la definició afirmant que som “un bar estrany”, però alhora, i el més important, agradable. Què vull dir amb això? Doncs que qui ve, inevitablement, s’hi sent com a casa i d’aquesta manera es fa poble. La gent que entra per primera vegada coincideix amb el fet que s’hi respira bona energia i per això no dubta en tornar a visitar-nos. Ras i curt: una de les coses que sempre he volgut del meu local és que la gent es conegui i s’hi integri.