La Cafeteria Bar Raúl de Roses, molt més que un local on prendre un café

Fa més de quatre anys i mig que Raúl Eduardo Loredo va decidir obrir un local a la cantonada del carrer Francesc Sunyer i Capdevila amb Ponent, a Roses. La seva estratègica ubicació, prop de diversos centres escolars, han convertit la Cafeteria Bar Raúl en un punt de trobada tant per als pares que esperen els seus fills a la sortida de l'escola, com per als mateixos alumnes, que tenen un punt de resguard quan fa mal temps.

“Ens agrada dir que compleix amb un servei públic, ja que quan fa mal temps els nois es refugien aquí. Moltes mares ens han agafat confiança i es refien que el seu fill s'esperi aquí amb nosaltres. Alguna fins i tot ens demana que li donem de menjar! Ens hem convertit en part d'un servei, part de la família”, explica Raúl, que destaca que “s'ha creat un ambient molt maco en aquest temps”.

El local obre les seves portes cada matí a les 6 i és punt de trobada per a molta gent que s'atura a prendre el primer café del dia o, simplement, a comprar tabac. “M'agrada matinar i la gent sap que aquí està obert ben d'hora. A més, no hi ha problemes per aparcar”, diu Raúl. La cafeteria funciona cada dia fins a les 10 de la nit, tot i que algun divendres o dissabte tanca una mica més tard.

A banda del café, “que és de molt bona qualitat”, la Cafeteria Bar Raúl ofereix plats combinats i entrepans als seus clients. D'aquests últims, n'hi ha dos que són més elaborats i que en Raúl ha exportat del seu país natal, l'Urugai. “Un porta bistec, bacon, pernil dolç, formatge fos, ou ferrat, enciam, tomata i pebrots. És molt típic al meu país, es diu Chivito. L'altre el faig amb botifarra a la planxa i li afegim la salsa chimi-churri i una picada de pebrots i pastanaga. Aquest és el Choripan”.

Raúl Eduardo Loredo va arribar a Roses per motius familiars i laborals el 2012, després de tres dècades a Lleida. A la Terra Ferma va obrir un establiment amb el mateix nom que el que ara funciona a la localitat altempordanesa. “Quan vam arribar aquí vam buscar un local per continuar en el sector, ja que tenia 30 anys d'experiència. Primer pensàvem obrir un restaurant i fer menús, però després vam decidir tenir una cosa més petita. No vam trobar el local adequat fins que vam veure aquesta esquina, on hi havia un local que feia tres anys que estava tancat”. Van apostar per obrir una cafeteria i el resultat ha demostrat que va ser l'elecció adequada.

CAFETERIA RAUL
C. Francesc Sunyer i Capdevila, 44
17480 Roses (Girona)
www.cafeteriaraul.com

Guia de Restaurants

Guia de Restaurants és un portal de restaurants de l’Alt Empordà i també d'altres comarques de Girona.

Trobaràs tots els restaurants de la comarca dins dels diferents sectors. Volem que sigui una guia útil per fomentar el comerç i els serveis que ofereix la comarca.

Tens un restaurant i el vols promocionar?

Demana informació a info@9diari.com o al telèfon 650 750 661 (Pau Guerrero)

On estem situats

Guia Restaurants
Pl. President Tarradelles, 11
17600 Figueres
Alt Empordà, Girona